Wie zijn wij


 

Wij zijn Walter en Ineke Verschoor. Wij hebben vier kinderen; Deborah, getrouwd met Mark, David, Mirjam en Hadassah en drie kleinzonen; James, Noah en Boaz.
Sinds 1993 werken we als ondersteunende werkers bij Wycliffe.

1993-2001         Wycliffe kantoor Driebergen
2001-2007         Wycliffe/SIL Papoea-Nieuw-Guinea
2007 tot heden  Wycliffe Europa (vanuit Nederland)

 

Wat is onze taak binnen Wycliffe…

Walter: Momenteel werk ik in het financiële management voor Wycliffe Europa. Wij ondersteunen de kleine Wycliffe organisaties in Europa. Omdat zij een kleine organisaties zijn hebben zij niet de mensen om de grote financiële zaken te regelen en daarbij kan ik hen begeleiden.

Ineke: In PNG heb ik naast de zorg voor ons gezin ontwikkelingshulp gegeven aan PNG-se vrouwen. Nu in Nederland geef ik samen Walter presentaties over het bijbelvertaalwerk aan volwassenen en kinderen. Sinds 2017 volg ik via het NHA de opleiding voor onderwijsassistent en werk ik ook al een aantal uren per week  op een basisschool.

Wat motiveert ons….

Walter: De verschillende functies die ik binnen Wycliffe heb gehad, hebben altijd te maken gehad met financiën. In de periode 1993-2001 werkte ik op het Wycliffe kantoor in Driebergen. Mijn taken waren vooral gericht op de financiën vanuit Nederland naar alle delen van de wereld voor de Nederlandse werkers.
In Papoea-Nieuw-Guinea was ik o.a. manager van de
afdeling financiën in Ukarumpa. Daarmee kwam ik als het ware aan de andere kant van de financiële lijn te staan.
Vanaf 2007 werk ik voor Wycliffe Europa. Door mijn
financiële erv
aringen in het binnen- en buitenland kan ik het internationale geldverkeer binnen de wereldwijde organisatie van Wycliffe goed ondersteunen. Ik vind het een voorrecht om op deze manier bij het bijbelvertaalwerk betrokken te kunnen en mogen zijn.
Ik werk
vanuit ons huis in Papendrecht, maar soms ben ik op een dag verbonden met meerdere landen binnen en buiten Europa. Dankzij de huidige techniek zijn afstanden op die manier erg klein, alhoewel ik het soms echt wel mis om niet zelf ter plekke te kunnen zijn. Wat dat betreft is mijn taak hier soms wel een beetje eenzaam. Maar als ik zo nu en dan hoor of zie wat er op ‘het veld’ gebeurd, dan weet ik weer waar ik het voor doe. Bovendien put ik zelf zoveel kracht uit Gods Woord voor mijn persoonlijke leven. Ik gun ieder mens de kans om ook Gods Woord in de eigen taal te hebben. Dan kan het echt diep in de harten komen….daar geloof ik echt in!!!

Ineke:  Voor Walter is het werk binnen Wycliffe een fulltime baan, voor mij ligt dat heel anders.  We geloven dat mijn hoofdtaak echt de zorg voor ons gezin is, maar daarnaast heb ik gelukkig ook nog genoeg mogelijkheden om mijn gaven en talenten te gebruiken. Zo ben ik eigenlijk altijd degene die de nieuwsbrieven verzorgd. Dat is soms best lastig als je dagelijks leven er niet veel anders uitziet dan de gemiddelde Nederlander. Toen we in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG) woonden, leefden we zo dicht bij het veldwerk dat het niet zo moeilijk was om over het bijbelvertaalwerk te schrijven. Ik heb met eigen ogen mogen zien wat het met mensen doet als ze de Bijbel in hun eigen taal krijgen. Onze periode in PNG helpt me nu nog steeds om te kunnen blijven vertellen over de noodzaak van bijbelvertaalwerk. Vertellen in de bredere zin van het woord; nieuwsbrieven, maar ook presentaties voor verschillende doelgroepen. Zo doen we op aanvraag presentaties voor bijvoorbeeld (bijbelstudie)kringen, jongeren en zondagscholen. We vinden het fijn om mensen op een interactieve manier te vertellen over het veelzijdige werk binnen Wycliffe, maar ook het belang van de Bijbel voor ons zelf willen we daarin niet vergeten.