Stakeholders Fred en Lyda


Wij zouden ons werk niet kunnen doen door de mensen die ons emotioneel, geestelijk en financiël ondersteunen. Hieronder vakantie framkrijk 2015 124een interview met één van onze “stakeholders” Fred en Lyda.

  • Hoe kennen jullie Walter & Ineke?

We kennen Walter al sinds de 80er jaren vanuit Evangelische Gemeente de Brandaris in Rotterdam. We aten op Bijbelkring bij de ouders van Walter thuis in Krimpen aan de IJssel. Walter ging mee met de start van de nieuwe gemeente De Terp in Capelle aan den IJssel. Hij hielp de gemeente o.a. door het bedienen van de overheadprojector (beamers bestonden toen nog niet). Later kwam Ineke in beeld en uiteindelijk mocht ik, Fred, op 4 juni 1986 hun huwelijk inzegenen. We zijn hen door alle jaren blijven steunen tijdens hun periode dat ze voor Wycliffe werkten.

  • Walter & Ineke werken voor Wycliffe Bijbelvertalers, wat vinden jullie van Wycliffe?

Wycliffe is een prachtige organisatie en het is geweldig dat er mensen toegewijd zijn om Gods woord in de eigen taal beschikbaar te maken. Er is niets zo goed als de bijbel kunnen lezen in de taal van je hart.

  • Wat vinden jullie van het werk wat Walter & Ineke doen voor Wycliffe?

Een boom kan alleen groeien als er wortels onder de grond zitten die de boom van alle benodigde voedingsstoffen voorziet. De supportmedewerkers zoals ICT, financiën en de vliegtuigtak van Wycliffe zijn voorbeelden van die wortels, die de organisatie dragen en maken dat de mensen in het veld hun werk kunnen doen.

  • Hoe lang ondersteunen jullie Walter & Ineke?

We steunen hen sinds ze bij Wycliffe werken (1993) persoonlijk en als Zendingswerkgroep.

  • Bijbelvertaalwerk is teamwerk. Vertalers, piloten, IT-ers, docenten, administratieve medewerkers maar ook financiële ondersteuners…ze zijn allemaal nodig om de Bijbel te vertalen. Jullie zijn dus al vele jaren deel van het team. Hoe ervaren jullie dat?

We voelen ons stakeholders van dit prachtige werk in Gods koninkrijk. Betere belegging is er niet 🙂!

  • Zijn er verder nog dingen die jullie kwijt willen?

We hebben waardering en respect voor de lange toewijding van Walter en Ineke en hun gezin aan het werk in Gods koninkrijk. Het is lang niet altijd gemakkelijk geweest en hun trouw is een voorbeeld en bemoediging voor velen!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.